Διαχείριση περιουσίας

Διαχείριση περιουσίας

Ο κατάλογος των παγίδων και της γραφειοκρατίας στην οργάνωση της περιουσίας σας μπορεί να είναι ατελείωτος. Μόνο η κορυφή του παγόβουνου αποτελείται από μια σειρά από προβλήματα υγείας, ασφάλειας ζωής, τακτικές πληρωμές, άδικη αποτίμηση του ακινήτου, το κόστος ταφής ή αποτέφρωσης, τακτικές πληρωμές στο δικαστήριο σε περιπτώσεις διαθήκης, τους φόρους του κράτους.

Αν δεν είστε σίγουροι για τα οικονομικά και νομικά σας δικαιώματα σε ένα εκτεταμένο πεδίο προβλημάτων,  μπορεί να σας κοστίσει ακριβά.


Ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα με τους νέους είναι ότι μεταθέτουν τα πάντα ‘όταν μεγαλώσουν’, ελπίζοντας ότι με την πάροδο του χρόνου το πρόβλημα θα επιλυθεί από μόνο του.

Αυτό δεν θα συμβεί ποτέ. Είναι πολύ πιο εύκολο και καλύτερο να οργανώσετε την περιουσία σας όταν είστε νέος για διαφυλάξετε την οικογένεια σας  από ψυχική οδύνη, χάσιμο χρόνου και χρήματος στο μέλλον.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να μεριμνάτε και να λάβετε υπόψη ότι και το πιο κοινό πρόβλημα θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα παρά λύσεις. Ανακαλύψτε ποιους φόρους, κανόνες δικαστικών υποθέσεων κληρονομίας, καθυστερήσεις και έξτρα κόστος θα μπορούσαν να αποφευχθούν; Πώς να προστατεύσετε την κληρονομιά από πιθανούς δανειστές του κληρονόμου; Αν ο κληρονόμος είναι ευτυχισμένος  στον γάμο του ή υπάρχουν σύννεφα στον ορίζοντα και ακόμα εάν υπάρχουν παιδιά από προηγούμενο γάμο; Η λίστα είναι ατελείωτη και μπορεί να είναι εξαιρετικά εκφοβιστικό και απογοητευτικό, αλλά αυτά τα θέματα πρέπει να αντιμετωπιστούν. Γι αυτό το σκοπό, είναι πάντα καλύτερα να ζητήσετε βοήθεια από κάποιον με επαγγελματικά προσόντα για έναν κατάλληλο σχεδιασμό περιουσίας.

Εκεί είναι που επεμβαίνουμε εμείς.

Ο σχεδιασμός της περιουσίας είναι μοναδικός για κάθε πελάτη. Δεν υπάρχουν δύο άνθρωποι που να βρίσκονται ακριβώς υπό τις ίδιες συνθήκες,  γι αυτό και προσεγγίζουμε ατομικά τον κάθε πελάτη. Είμαστε πάντα κοντά στον πελάτη, κατανοώντας το πρόβλημα, μπορούμε να δώσουμε λύσεις και να καταλήξουμε σε ένα κατάλληλο και ασφαλή σχεδιασμό της περιουσίας σας. Είμαστε πάντα στην διάθεση σας για να απαντήσουμε σε ερωτήσεις και να σας βοηθήσουμε σε οποιαδήποτε κατάσταση.

Στόχος μας είναι να σας βοηθήσουμε

 • Να αποφασίσετε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να οργανώσετε την περιουσία σας, να επανεξετάσετε τους στόχους σας και να σας προτείνουμε ένα πλάνο δράσης.
 • Να διευθετήσετε την διαχείριση της περιουσίας σας σε περίπτωση δικής σας ανικανότητας.
 • Να προετοιμάσετε όλα τα έγγραφα που χρειάζονται, συμπεριλαμβανομένου πληρεξούσιου, τις τρέχουσες διαθήκες, καταπιστεύματα κτλ.
 • Να σχεδιάσετε ένα αποτελεσματικό πλάνο για την διαχείριση της περιουσίας σας μετά τον θάνατο σας.
 • Να δημιουργήσετε το δικό σας σχέδιο διαχείρισης που απαρτίζεται από ειδικούς σχετικά με την χρηματοδότηση, την φορολογία και τους νόμους για την δική σας διευκόλυνση.
 • Να αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα και να αποφύγετε περιττά έξοδα που σχετίζονται με την διαθήκη και τους φόρους.
 • Να βεβαιωθείτε ότι τυχόν έξοδα καλύπτονται από την ασφαλή ρευστοποίηση των περιουσιακών σας στοιχείων.
 • Να κατανέμετε την περιουσία σας σύμφωνα με τις επιθυμίες σας.
 • Να τροποποιήσετε οποιοδήποτε μέρος του σχεδίου σας ανά πάσα στιγμή, όποτε επιθυμείτε.

Επίσης θα σας απαλλάξουμε από έγνοιες όπως:

 • Διαθήκες εν ζωή και καταπιστεύματα.
 • Ισόβιες μεταφορές του οικογενειακού πλούτου.
 • Οικογενειακές συνεργασίες και άλλες επιχειρηματικές σχέσεις.
 • Δωρεές σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.
 • Προβλήματα που σχετίζονται με την ακίνητη περιουσία και την φορολογική εμπιστοσύνη.

 

Οι φόροι και οι δαπάνες δεν είναι τα μόνα προβλήματα που σχετίζονται με τον προγραμματισμό της περιουσίας. Υπάρχουν άτομα που δεν μπορούν να εξετάσουν οικογενειακά θέματα και να κατανέμουν αμερόληπτα την περιουσία τους. Η προστασία των περιουσιακών στοιχείων και η αποτελεσματική μεταφορά του πλούτου είναι κάτι που θα πρέπει να σκεφτείτε προσεκτικά.

Ρωτήστε τον εαυτό σας τις ακόλουθες ερωτήσεις:

 • Ποιος είναι ο μελλοντικός φόρος ακίνητης περιουσίας σας και πώς θα χρηματοδοτηθεί;
 • Είστε ικανοποιημένος με το γεγονός ότι όλα όσα σκοπεύετε να επιτύχετε θα γίνουν εγκαίρως και θα απαρτίζονται με όλα τα σχετικά έγγραφα;
 • Έχουν όλοι οι φόροι συμπεριληφθεί ή θα υπάρξουν περιττές δαπάνες που θα επηρεάσουν την περιουσία σας;
 • Μια οικογένεια με διεθνείς συνδέσεις θα μπορούσε να προσεγγίσει τον προγραμματισμό της περιουσίας της διαφορετικά; 

 

Αν κάποιο από τα παραπάνω ζητήματα δεν αντιμετωπιστεί τότε διατρέχετε τον κίνδυνο να αποκτήσετε απρόβλεπτα έξοδα και αναπόφευκτα προβλήματα. Ο προγραμματισμός της περιουσίας μπορεί να φαίνεται αδικαιολόγητα περίπλοκος και γεμάτος από πιθανά προβλήματα αλλά να είστε βέβαιοι ότι δεν θα σας αφήσουμε ποτέ να τα αντιμετωπίσετε μόνοι. Η ομάδα μας αποτελείται από υψηλά καταρτισμένους επαγγελματίες και θα είναι εκεί σε κάθε σας βήμα. Θα αξιολογήσουμε και αναλύσουμε το οικονομικό σας μέλλον και θα σας παραδώσουμε γραπτώς πλάνο για να κάνουμε τον σχεδιασμό της περιουσίας σας ευκολότερο και ομαλότερο από ότι θα μπορούσατε να φανταστείτε. Η ομάδα μας θα επικεντρωθεί σε εσάς και τους αγαπημένους σας προστατεύοντας τα περιουσιακά σας στοιχεία με φορολογική αποτελεσματικότητα και με παράλληλη συμμόρφωση στους κανόνες και τις νομοθεσίες.

© 2018 H&P Accountants. All Rights Reserved